Takip İstanbul-Taken 2 Filmi Hakkında

Takip İstanbul-Taken 2 Filmi

Takip İstanbul-Taken 2

Senaristliğini Luc Besson ve Robert Mark Kamen ‘in yaptığı aksiyon ve gerilim filmi ''Takip: İstanbul’un yönetmenliğini, Olivier Megaton üstlendi. Filmin ilk serisinde Bryan Mills'in kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çete elemanlarından birinin babası, bu sefer de intikam almak için Neeson'ın İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Emekli CIA ajanı Bryan Mills de olayın takipçisi olarak bunu yapanları yakalamaya çalışır. Filmde, Liam Neeson'ın yanı sıra Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Serbedzija, Luke Grimes, John Gries ve Leland Orser rol alıyor.



Taken 2 yönetmenliğini Olivier Megaton'un yaptığı eşsiz bir aksiyon filmi niteliği taşıyan ve en çok izlenen filmler arasında yerini alan Taken 2 filmi, 2012 yılında en çok izlenen filmler arasına girmiştir. Filmin gösterim tarihi 5 Ekim 2012'dir.. Filmin büyük bir kısmı İstanbul'da kapalı çarşının çatısında çekilmiştir. Filmde bazı önemli sahneleri de İstanbul'un çeşitli tarihi semtleri olan Balat, Kadıköy ve Haydarpaşa'da çekilmiştir.

İstanbul'da emekli CIA ajanı Bryan Mills ve karısı, kızı kurtarırken öldürülen adam kaçıran Mills'in babası tarafından rehin alınmaktadır. Genel anlamda bir takip filmi niteliği taşıması ile birlikte aynı zamanda en iyi aksiyon filmi unvanına da sahiptir.

Takip İstanbul-Taken 2 Filmi


Gösterime giriş tarihi: 5 Ekim 2012 (Türkiye)

Yönetmen: Olivier Megaton

Film dizisi: Taken Serisi

Bütçe: 45 milyon USD

Bilet gişesi: 376,1 milyon USD

Yorum Gönder

0 Yorumlar