Covid-19 Filmi Senaryoları ve Fırsatçılar

Covid- 19 filmi izle

Birçok ülkeyi etkisi altına alana ve oldukça korkutucu boyutlara ulaşan korona virüs tehlikesi git gide büyümeye devam ediyor.

Korona Virüsü nedir?  Korona virüs hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?  Sorularına kısa bilgiler vermek gerekirse;

Korona virüsü, hayvanlardan insanlara bulaşan bir virüstür. Tabi insanlarda çevrelerine bulaştırma ihtimali yüksek bir virüstür. 

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olarak görülen bir virüs grubudur.  Bu virüs grubu en temel anlamda hayvanlardan insanlara bulaşmaktadır.

Korona virüsü hakkında bilinen birçok farklı bilgiler mevcut olmakla birlikte konuylan ilgili de yanlış bilgilerde mevcuttur.

Korona virüsü ile ilgili birçok ülke farklı önlemler almakta. Türkiye de kendine özgü önlemler ve ciddi ulusal anlamda virüsün yayılmaması için tedbirlerini almıştır.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ülkenin bürokrasisi bu konuda üstüne düşeni en iyi şekilde yapmaktadır.  Devletimiz vatandaşları en şeffaf şekilde aydınlatmaktadır.

Tabiki alınan veya alınmış önlemler bazen bir takım sorunlara sebebiyet verebilmektedir . Mesela bugün Sağlık Bakanlığı Korona Virüsüne karşı kolonya kullanabilirsiniz örneğini verince ülkedeki kolonyolar tükenmeye olanlarda maddi açıdan alınacak durumda olmamaya başladı.

Korona virüsü için maske üretimine geçen ülkeler ve ülkemiz bu konuda sınıfta kalmıştır. Çünkü gerekli denetim mekanizmasının tam anlamıyla aktif bir şekilde işlememesi ortamda fırsatçıların türemesine neden olmuştur.

Bugün falanca şey korona virüsüne iyi gelir diyen bir uzman çıksa o şeyin ya fiyatı artar ya hiçbir yerde o şeyin kalmamasına yol açar.
Bunlar tamamen bir takım fırsatçıların doğmasına birebir zamanlardır.  Her zaman ve her gün üretilen şeyler bugün üretilmesine rağmen arz-talep dengesini bile kendine göre değiştirerek piyasada o ürünün bulunmamasına neden olmaktadır.

Corona (Korona)  virüsü, ciddiye alınması gereken çok tehlikeli bir virüstür.  Bu yüzden alınacak tedbirlerde ciddi olmalıdır. 
Korona Salgını tüm dünyada etkisini göstermekle beraber bu konuda birçok film ve senaryolarda geçmişte oluşmuştur.
Korona Filmi,  ilerde de çıkar.  Corona filmini izlerken bu günleri hatırlarız umarım. 

Bizler tedbirimizi alalım... Tedbiri elden bırakmayın.

Corona (Korona)  Covid- 19 filmi için gelecekte birçok senaryolar yazılır. Belki şimdi bile yapılabilmekte bilemiyoruz.  Tek bildiğimiz bu salgın hastalık için 14 kuralı yerine getirelim ve EVDEN ÇIKMAYALIM. ..
Fırsatçılara asla taviz vermeyelim...

Yorum Gönder

2 Yorumlar