Küçük Kadınlar-Little Women Filmi

Küçük Kadınlar-Little Women Filmi|Film İçerikleri
Küçük Kadınlar-Little Women Filmi|Film İçerikleri


Romantik ve Dram türünde 2020’nin başlarında vizyona giren 163 MilyonUSD gişe hasılatına sahip olan ve 5 dalda oskar ödülüne sahip bir film olan “Küçük Kadınlar- Little Women” 19.YY tarihleyen efsane bir filmdir. Louisa May Alcott'un romanından esinlenerek beyaz perdeye aktarılan biyografik bir filmdir.
2020’de en çok izlenenler arasında yerini alan Küçük Kadınlar filmi, aldığı birçok ödül ile de adını duyurmayı başarmıştır. Little Women filminin ilk vizyon tarihi olan şubat 2020,  yönetmeliğini Greta Gerwig’nin üslendiği yapıtta gişe hasılatı birkaç ayda çok ciddi rakamlara ulaşmıştır. Buda en çok izlenen film olmasını göstermektedir. Covid-19 salgının yaşandığı bu günlerde filmi birçok kişi izlemeyi başarmıştır.

Küçük Kadınlar, Louisa May Alcott'ın aynı isimdeki romanına dayanan, Greta Gerwig'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, başrollerini Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen ve Laura Dern'in paylaştığı Amerikan dönem-dram filmidir. Romanın da yedinci uyarlama filmidir.

5 dalda Oscar adaylığı bulunan Uğur Böceği'nin yönetmeni Greta Gerwig'in yazıp yönettiği ve yine aynı filmde başrolde yer alan Saoirse Ronan'ın başrolde yer aldığı Little Women, Louisa May Alcott'ın aynı adlı efsanevi romanından uyarlandı. Daha önce de defalarca sinema uyarlaması olan hikayenin bu yeni versiyonunda; Emma Watson, Saoirse Ronan, Meryl Streep ve Timothee Chalamet gibi isimler rol alacak ve film 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vizyona girmiştir.

Küçük Kadınlar-Little Women Filmi Hakkında
Küçük Kadınlar-Little Women Filmi 92. Akademi Ödülleri'nde en iyi film ,en iyi kadın oyuncu , en iyi yardımcı kadın oyuncu , en iyi film müziği , en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kostüm tasarımı dallarında aday gösterilmiştir .

Yorum Gönder

0 Yorumlar